Fotoknjiga

Fotoknjige izjemne kvalitete pri Grafiki Enzo

Izraz fotoknjiga nas največkrat najprej spomni na izraz fotoalbum. Le-te že dolga leta uporabljamo za shranjevanje predragocenih slik in spominov, ki smo jih uspeli ujeti v objektiv. Fotografije v albume prilepimo ali vstavimo s pomočjo različnih pripomočkov. Kaj pa fotoknjiga? Poslužuje se enakega koncepta kot njen predhodnik, le da je foto knjiga nekoliko posodobljena ter digitalizirana oblika albuma. Je knjiga, ki vsebuje različne fotografije. Prav vam bo prišla, kadar ne želite najprej razvijati posameznih fotografij, nato pa jih še vstavljati v za to namenjene plastične žepke v albumu.

Pri Grafiki Enzo imamo na zalogi različne fotoknjige, z različnimi naslovnicami. Oblikujemo jih popolnoma po vaših željah, zato vas vabimo k obisku!

Oblikovanje fotoknjige

Foto knjiga je običajno sestavljena iz naslovnice ter notranjih listov. Naslovnica je lahko izdelana iz mehkega papirja, trdih platnic ali pa iz usnja. Nekateri si zaželijo popolnoma unikatne naslovnice, ki jo kasneje sami porišejo, ali pa jo oblečejo v tkanino.

Personalizirana foto knjiga je v notranjosti opremljena z vnaprej izbranimi fotografijami, ki jih s pomočjo digitalnega tiska natisnemo na papir s sijajem ali pa končnim mat učinkom. Fotoknjiga, ki jo izberete, ima lahko 24, 44 ali 66 tiskanih strani. Pri Grafiki Enzo boste vse fotoknjige dobili po izjemno nizkih cenah, ki se jih izplača plačati, v zameno za doživljenjsko knjigo, v kateri se nahajajo slike vaših otrok, družine, ljubljenčkov ali hobijev, s katerimi se ukvarjate.

Oblikovanja fotoknjige pa se lahko lotite tudi popolnoma sami! Na naši spletni strani se nahaja tudi aplikacija, s pomočjo katere bo vaša foto knjiga izključno vaše delo (z našo pomočjo pri tisku). V fotoknjigo lahko shranite kar do 400 fotografij.

Fotoknjiga

Fotoknjiga

Zakaj fotoknjiga?

Fotoknjiga, izdelana po vaših merah, je definitivno dobra naložba, ki pa si jo lahko privoščite. Zagotovo ne boste nikoli obžalovali, da ste jo izdelali, saj je tehnologija tiska dandanes resnično vrhunska. Ravno zato se manjša potreba po razvitih fotografijah, ki jih je potrebno najprej odnesti do fotografa, nato nanje čakati, potem pa jih zložiti v album. Če se album strga, lahko fotografija tudi odpade, v najslabšem primeru pa se lahko tudi poškoduje (ali pa jo izgubite). Prav tako je v digitalni dobi, v kateri živimo danes, čas pomembna vrednota, slik pa je vedno veliko, saj so v razcvetu pametni telefoni z izjemno dobrimi kamerami. Namesto, da vsak mesec dopolnjujete album, izberite raje fotoknjigo.

Fotoknjiga ima tudi sledečo prednost – možnost izdelave osebne ter prilagojene knjige. Lahko jih izdelate popolnoma po vaših željah – prilagajate velikost slik in njihovo postavitev. Tudi prilagajanje slik je popolnoma enostavno, preprosto zaženite svoje orodje za obdelavo slik, kasneje pa le-to pripnite v fotoknjigo. Fotoknjiga lahko vsebuje besedilo v različnih pisavah. Napišete ga lahko popolnoma sami, ali pa si od kakšnega pisatelja izposodite različne verze.

Takšna knjiga bo odlično darilo, ki ga lahko podarite svojim najdražjim. Zagotovo je bodo zelo veseli, še posebej če bo opremljena s slikami vseh družinskih članov ter prijateljev.

Pri Grafiki Enzo bomo vašo fotoknjigo natisnili na kvaliteten 120 g papir, na format A4 s pokončno ali ležečo postavitvijo. Pošljemo vam jo lahko tudi po pošti – tako vam bo prihranjena tudi pot.

Kako izdelati najlepšo fotoknjigo?

Najprej naredite selekcijo slik, ki jih želite vključiti. Slike naj vam bodo všeč, vsekakor pa vključite kar najbolj raznolike fotografije, ki resnično izražajo vse to, kar želite s svojo fotoknjigo ovekovečiti. Izberite tudi pravo velikost ter postavitev. Slike, ki so vam resnično pri srcu, lahko razporedite kar čez celotno stran, tiste manj pomembne, pa lahko dodate kar ob stran. Pri oblikovanju bodite kreativni, saj imate nadzor nad postavitvijo prav vsake posamezne fotografije. Uporabite lahko tudi premišljeno besedilo, pa naj bo to verz ali pa kakšna misel, resnično iz srca.